Пайдалы кеңестер

Еттің ағзаға пайдасы қандай?

Ет — малды сойғаннан кейін жəне сойылғаннан кейінгі өңдеуден өткен тағамдық қнім пищевой продукт (қансыздандыру, мүшелерге бөлу (бас-сирақтарын, ішек-қарындарын, терісін алу жəне т.б.) балбыратып пісіру, суытып,таңбалау)
Ет үлкен мөлшерде толыққанды ақуыздардан (11 .„23%), майдан (2…49%), минералды заттардан (0,8… 1,3% (натрий, калий, магний, кальций, фосфор, темірдің қсындылары)). Етте сонымен қатар А, D, РР дəрумендері жəне В (В1, В2,В6, В9, В12) дəрумендер тобы бар.
Жылыту жағдайы бойынша ет салқындатылған, мұздатылған, суытылған болуы мүмкін.
Еттіңсеміздігібойынша сиыретін,қойетінжəнеІжəнеІІсанаттағы ешкі етін, І санатты бұзау етін, шошқа етін – майлы, етті кесілген, сүрсүбеге бөледі.
Ет бұлшықет, май, сүйек жəне қосу тіндерінен тұрады.

Ұқсас жаңалықтар

Көк шайдың пайдасы қандай?

redaktor_qazyr

Ас тұзының пайдасы

redaktor_qazyr

Өмірге керек 15 кеңес

redaktor_qazyr

Пікір жазу