Фото: freepik
Картопты төртбұрыштап, бөліктерге немесе кесектерге, түйінді пиязды бөліктерге кесіп, тамырсабақтар мен пиязды шала қуырады. Қайнап тұрған сорпаға немесе суға картопты, шала қуырылған тамырсабақ пен пиязды салып, дайын болғанша қайнатады. Пісуге 5.10 минут қалғанда тұз бен дəмдеуіштерді қосады. Шала қуырылған томатты езбе мен балғын қызанақтарды қосуға болады.
Ұсыну кезінде тəрелкеге етті немесе балықты салып, сорпаны құяды, көктерді себеді. Саңырауқұлақ қайнатпасында қайнатылған сорпаға пісірілген саңырауқұлақты тілімдеп немесе кесектеп турап, қуырады.