Фото: freepik
Котлеттер — бір ұшы үшкір сопақ-жалпақты пішінді өнім.
Котлетті массаны үлестейді, кепкен нанда қаттайды, пішін береді. Котлеттің қалыңдығы — 1 …2 см, ені — 5 см, ұзындығы —10… 12 см. 1 үлеске 1,2 дана.
Домалатпалар — жалпақ-домалақ пішінді, қалыңдығы 2.5 см, диаметрі 6 см өнім. Котлетті массаны үлестейді, қаттайды жəне пішін береді. 1 үлеске 2 дана.
Туралған шницель — қалыңдығы 1 см сопақ-жалпақша пішінді өнім. Котлетті массаны үлестейді, кепкен нанда қаттайды, пішін береді. 1 үлеске 1 дана.
Тефтелдер — ұнға аунатылған, диаметрі 3 см кішкене шар тəрізді өнім.
Котлетті массаны котлетке қарағанда аз мөлшердегі нан қосып дайындайды, майда туралған қуырылған түйінді пияз қосып дайындайды. Нан орнына бытырап піскен күріш (15% ет массасынан) қосуға болады. Дайын массаны үлестейді, пішіндейді жəне ұнда қақтайды. 1 үлеске 2.4 дана.
Туралған жаншылған ет үшін котлетті массаны аз мөлшердегі нан қосып дайындайды. Дайын массаны үлестейді жəне қалыңдығы 1 см домалақ пішін беріп, ортасына тураманы салады, жиектерін біріктіріп, сопақ жиегі бар кірпіш тəрізді пішіндеп, кепкен нанда қақтайды.