Фото: freepik.com
Күрішті сұрыптап, бірнеше рет шайып жуыңыз, кастрюлге салып, суық су құйыңыз және күрішті жұмсақ болғанша пісіріңіз (45-60 минут). Қайнағаннан кейін пісірген күріштен 1 стақаннан аспайтын қайнатпа қалатындай етіп су қосыңыз.
Пісірілген күрішті елеуіштен үгітіп өткізіп, ыстық, бірақ қайнатылмаған сүтті қосып, араластырыңыз және ешқандай түйір қалмау үшін оны қайтадан елеуіштен үгітіп өткізіңіз. Дайын ботқаға сары майды салып, жақсылап араластырыңыз.
Жеміс пюресін дайындаңыз. Ол үшін кептірілген жемістерді шайып, кастрюлге салыңыз, аздап су құйып, ыдыстың қақпағын жауып, баяу отқа пісіріңіз. Жемістер жұмсақ болған кезде оларды елеуіштен өткізіңіз. Дайын күріш ботқасы мен жеміс пюресін араластырыңыз.