Qazyr.kz порталы
Пайдалы кеңестер

Құс етінен сорпа жасау жолы

Фото: freepik.com

Жабайы құстардың сорпаөнімдерінен тек мойнын пайдаланады, себебі қалған сорпаөнімдері ащы дəм береді.
Басын ыстық суда жібітеді, түктерін жұлады, айдарларын кесіп алады, көздерін алады, тұмсықтарын шабады, жуады. Сорпа дайындау үшін жəне іркілдек дайындау үшін пайдаланады.
Аяқтарын ыстық суда жидітеді немесе ұйытады, аяқтарынан терісін сылып алады, тырнақтарын шабады, жуады. Тура бастарын пайдаланған секілді пайдаланады.
Мойындар мен қанаттарын ұйытады, көпіршіктерінен тазалайды, жуады. Рагу, сорпалар, іркілдек дайындау үшін пайдаланады.
Айдарларын ыстық суда жидітеді, тұз жаға отырып, қабықшасын сылып алады, жуады.
Бауырларда өт жолдарын ақырын кесіп алып, мұқият жуып алады. Паштеттер мен сорпа –пюре дайындау үшін пайдаланады.
Жүректі бойлай кесіп, қою қандарын жəне жүрек айналасындағы сөмкесін алып тастайды, ақырын жуады.
Қарынды қалыңдықтар арасымен ортасына дейін кесіп, ішкі жағын сыртына айналдырады, ішіндегілерін алып тастайды, сірқабығын сылып алып, мұқият жуады.
Сорпа үшін жиынтыққа оны бөлгеннен кейінгі (сүбе жəне сан еттерін алғаннан кейін) ет қалдықтары кіреді; сорпа жиынтықтарына –басы мен аяқтары; іркілдек дайындау үшін жиынтыққа – бастары, аяқтары, мойын, қарындары жəне жүрегі кіреді. Рагу үшін жиынтыққа қарындары, жүрегі, қанаттары жəне мойны кіреді.

Ұқсас жаңалықтар

Анар жемісінің пайдасы

Redaktor Site

Сүттің адам ағзасына пайдасы

redaktor_qazyr

Миға қуат беретін тағамдар

redaktor_qazyr

Пікір жазу

Qazyr.kz