Фото: freepik.com
Дайындау үшін балғын жəне кептірілген саңырауқұлақтар пайдаланылады. Кептірілген саңырауқұлақтарды сұрыптап, жуады, салқын су құйып, басқа да бөліктері сулану үшін 10…15 минутқа қояды. Сосын саңырауқұлақтарды мұқият жуып, салқын суды құйып (1 кг саңырауқұлаққа 7 л су), ісіну үшін 3…4. сағатқа қояды. Саңырауқұлақты алады, жуады, өзін жібіткен суды қайта құйып, 1,5…2,0 сағаттай қайнатады.
Дайын қайнатпаны төгіп, біраз қойып қойып, жартылай сүзеді. Қайнатылған саңырауқұлақты қалған құмдарын алып тастау үшін тағы да жуады, сосын, турайды, кеседі немесе еттартқыштан өткізеді, қайнатудың аяқталуына 5…10 минут қалған кезде сорпаға қосады.
Сорпаны қайнату үшін сорпаға арналған төртбұрышты дəмдеуіштер жəне дəмдеуіштер ұнтағын қосады. Ұнтақты сорпада шоғырланған сүйектерді булау жолы арқылы жүзеге асырады. Кепкен қалдықтарға ұнтақталған кепкен тамырсабақтар мен көктерді, тұзды қосып араластырады. Сорпалық төртбұрышты дəмдеуіш пен дəмдеуіштер ұнтағын қосқан кезде сорпаға тұз қоспайды. Төртбұрыш жəне ұнтақ дəмдеуішті алдын ала аз мөлшердегі ыстық суға ерітеді, дайын тағамға бергенге дейін 15…20 минут алдын салады.