Фото: freepik
Балық котлеті массасын котлет не домалатпа ет етіп пішіндейді, кепкен нанға аунатады, екі жағынан қызғылт қабыршақ пайда болғанша қуырады. (шамамен 8…10 мин бойы), пісіру пешінде не аралас булау пешінде 5 мин бойы дайын болғанша ұстайды.
Ұсынар кезінде қуырылған немесе қайнатылған картоп, картоп пюресі, пісірілген немесе бөктірілген көкөністер маймен, сусымалы қарақұмық ботқасымен гарнирлейді. Өнімдер еріген сары май құяды. Домалатпа етке томат тұздығын, негізгі қызыл, қаймақты не пияз қосылған қаймақпен құюға болады. Колетке томат не қаймақ тұздығын жеке ұсынуға болады не тұздықты котлет жанындағы тарелкемен беруге болады.