Qazyr.kz порталы
Пайдалы кеңестер

Күріш ботқасын қалай дайындайды?

Фото: freepik.com

Күрішті сұрыптап, бірнеше рет шайып жуыңыз, кастрюлге салып, суық су құйыңыз және күрішті жұмсақ болғанша пісіріңіз (45-60 минут). Қайнағаннан кейін пісірген күріштен 1 стақаннан аспайтын қайнатпа қалатындай етіп су қосыңыз.

Пісірілген күрішті елеуіштен үгітіп өткізіп, ыстық, бірақ қайнатылмаған сүтті қосып, араластырыңыз және ешқандай түйір қалмау үшін оны қайтадан елеуіштен үгітіп өткізіңіз. Дайын ботқаға сары майды салып, жақсылап араластырыңыз.

Ұқсас жаңалықтар

Күйген теріде тыртық қалмас үшін не істеу керек?

redaktor_qazyr

Жас келінге өсиет

redaktor_qazyr

Басқаларды тыңдата білу тәсілі

Redaktor Site

Пікір жазу

Qazyr.kz