28.3 C
Шымкент
12-Апрель, 2025
Qazyr.kz порталы
Пайдалы кеңестер

Еттің ағзаға пайдасы қандай?

Ет — малды сойғаннан кейін жəне сойылғаннан кейінгі өңдеуден өткен тағамдық қнім пищевой продукт (қансыздандыру, мүшелерге бөлу (бас-сирақтарын, ішек-қарындарын, терісін алу жəне т.б.) балбыратып пісіру, суытып,таңбалау)
Ет үлкен мөлшерде толыққанды ақуыздардан (11 .„23%), майдан (2…49%), минералды заттардан (0,8… 1,3% (натрий, калий, магний, кальций, фосфор, темірдің қсындылары)). Етте сонымен қатар А, D, РР дəрумендері жəне В (В1, В2,В6, В9, В12) дəрумендер тобы бар.
Жылыту жағдайы бойынша ет салқындатылған, мұздатылған, суытылған болуы мүмкін.
Еттіңсеміздігібойынша сиыретін,қойетінжəнеІжəнеІІсанаттағы ешкі етін, І санатты бұзау етін, шошқа етін – майлы, етті кесілген, сүрсүбеге бөледі.
Ет бұлшықет, май, сүйек жəне қосу тіндерінен тұрады.

Ұқсас жаңалықтар

Көкөніс пюресі қалай дайындалады?

Redaktor Site

Асырап алған баламен қалай жұмыс жасау керек?

Redaktor Site

Неге қазіргі оқушылар мұғалімді сыйлаудан қалды?

redaktor_qazyr

Пікір жазу

Qazyr.kz