Qazyr.kz порталы
Пайдалы кеңестер

Құс етінің құрамы қандай болады?

Фото: freepik.com

Құс етінің құрамы ақуыздардан, майлардан, минералды жəне сығып алынған заттардан А, В, РР и D дəрумендерінен тұрады. Құстардың бұлшықет тіні сиыр етіне қарағанда коллаген жəне серпімділігі аз мөлшерде болады, ұсақтолқынды құрылымнан тұрады, толыққанды жəне толық емес ақуыздар арасындағы байланыс көбіне жайлы. Май теріасты қабатындағы етте жəне ішкі ағзаларында орналасқан. Жоғары мөлшердегі сығып алынған заттектер болуы ерекше дəмі мен иісін шарттайды.
Жас құстардың етінде ересек құстарға қарағанда сығып алынған заттектер аз, сол себепті сорпа дайындау үшін кəрі құстар емес, ересек құстарды пайдаланған дұрыс. Кəрі құстардан дайындалған сорпа хошиіссіз, бұлыңғыр болады. Ондай тауықтарды қайнату жəне бұқтыру үшін пайдаланған дұрыс. Жас тауықтар, балапандар, қоңды балапандарды жəне түйетауықтарды негізінде қуыруға, қайнатуға, бөктіруге, салаттар дайындауға пайдаланады.
Қаздар мен үйректерді қуыру жəне бұқтыру үшін пайдаланады.

Ұқсас жаңалықтар

Компьютер

redaktor_qazyr

Киви беттегі қара дақты кетіреді

Redaktor Site

Google-дің шығу тарихы

redaktor_qazyr

Пікір жазу

Qazyr.kz