Фото: freepik
Бұндай қуыру тəсілінде өнімді 160.180 °С температурадағы майға толығымен салады. Мұндайда өнімнің барлық жағы бір мезгілде қуырылады. Қыздырылған ортадан (майдан) өнімге жылудың берілуі жылуөкізу есебінен жүзеге асады. Майды бірмезгілде салынған өнімнен 4-6 есе көп етіп алады. Қуыру аяқталу кезінде өнімнің жоғарғы жағындағы температурасы тура негізгі тəсілменқуырукезіндегісекілді135°С құрайды,алортасы-80.85°С.
Кей кезде өнімнің қабыршағы дайын болу температурасына дейін қызады, сол себепті өнімді фритюрде қуырғаннан кейін қуыру шкафында дайын болғанша салып қояды.
Фритюрде қуыру үшін фритюрница немесе терең ыдыс қолданады.
Кей кезде өнімді майға жартылай салып немесе 1/3 биіктікте (жартылайфритюрде қуыру) қуырады. Кейбір өнімдерді қуыру алдын пісіреді.