Qazyr.kz порталы
Пайдалы кеңестер

Картоп сорпасының дайындалу жолы

Фото: freepik

Картопты төртбұрыштап, бөліктерге немесе кесектерге, түйінді пиязды бөліктерге кесіп, тамырсабақтар мен пиязды шала қуырады. Қайнап тұрған сорпаға немесе суға картопты, шала қуырылған тамырсабақ пен пиязды салып, дайын болғанша қайнатады. Пісуге 5.10 минут қалғанда тұз бен дəмдеуіштерді қосады. Шала қуырылған томатты езбе мен балғын қызанақтарды қосуға болады.
Ұсыну кезінде тəрелкеге етті немесе балықты салып, сорпаны құяды, көктерді себеді. Саңырауқұлақ қайнатпасында қайнатылған сорпаға пісірілген саңырауқұлақты тілімдеп немесе кесектеп турап, қуырады.

Ұқсас жаңалықтар

Жас-жұбайға тілек

Redaktor Site

ЖҰМЫРТҚА ҚАБЫҒЫНЫҢ ПАЙДАСЫ НЕ?

redaktor_qazyr

Грузия асханасы туралы не белгілі?

Redaktor Site

Пікір жазу

Qazyr.kz