Qazyr.kz порталы
Пайдалы кеңестер

Етті қуыру дәрежесі қандай болу керек?

Фото: freepik

Қуырудың жеті дəрежелі айырмашылығы бар:
extra-rare не blue — стейк, «жабық» грилде тез пісірілген жəне 46.49 °С дейін күйіңкіреп пісірілген, шикі, бірақ салқын емес;
rare (қанымен) – қанымен қуырылмаған стейк (200 °C температурада 2.3 мин), екі жағынан қуырылған, іші қызыл, ет бұлшықетінің қалыңдығы 49,55 ° C температурада;
medium rare (əлсіз қуырылған) – қансыз ет (4,5 мин 190.200 °C температурасында), кесілген жірінің сөлі анық қызғылт түсті, бұлшықет массасының температурасы 55,60 ° C;
medium (орташа қуырылған) — орташа қуырылған ет (180 °C температурада 6.7 мин), кесілген жерінің сөлі ашық қызғылт түсті, бұлшықет массасындағы ет температурасы 60.65 °C;
medium well (қуырылған) – ет тілігінде мөлдір сөл бөлінеді, ортасында əлсіз қызғылт түс байқалады (температура 180 ° C 8.9 мин), бұлшықет қалың жерінің температурасы 65.69 °С;
well done (əбден қуырылған) – əбден қуырылған ет, дерлік сөлсіз, (8.9 мин бойы 180 °С температурада бу конвектоматанда дайын болғанша дайындайды), ет бұлшықетінің қалыңдығы 71.100 °С температура;
too well done не overcooked (қатты қуырылған) – алдыңғы қуыруға қарағанда, бұл еттің құрамында мүлдем ет сөлі болмайды, бұлшық еттің қалың жерінің температурасы 100 °С жоғары.
Іс жүзінде өте жақсы дайындалған too well done қуыру дəрежесі өте
сирек пайдаланылады, сондықтан олар негізінен алтыншы дəрежелі стейк қуыруды айтады.

Ұқсас жаңалықтар

Біз неге түс көреміз?

Redaktor Site

Студентке кеңес

redaktor_qazyr

Кенже баланың психологиясы қандай?

Redaktor Site

Пікір жазу

Qazyr.kz