Qazyr.kz
БілімПайдалы кеңестер

Тамақтануға арналған маңызды кеңес

Нан қаншалықты ақ болса, өліміңіз соншалықты жақын деген сөз. Ақ ұнның шекерден айырмашылығы жоқ.

Сүттің түсін өзгертетін жүгері қытырлағын жемеңіз.

Әжеңіз танымайтын, білмейтін нәрсені сатып алмаңыз!

Тамақты қарныңыз ашқанда жеңіз!

Табағыңызда қаншалықты түрлі-түсті тағамдар болса, соншалықты денсаулыққа пайдалы.

Дайын тамақтың сыртқы орауында «құрамы» деген бөлімі неғұрлым ұзын болса, соғұрлым көп өңдеуден өтті деген сөз.

Асыңыздың дәмін сезіне алатындай етіп ақырын жеңіз!

Азықтың витринадағы өмірі қаншалықты ұзақ болса, соншалықты көп өңдеуден өтті деген сөз.

Дастарханнан қатты тойып кетуден бұрын тұрыңыз! Жапондар 80 % -ға, ал қытайлықтар 70 % -ға тойған кезде дастарханнан тұруға кеңес береді.

Көкөніс шырынын да ішіңіз! Бұлар азықтық құндылығына өте бай келеді.

Qazyr.kz

Ұқсас жаңалықтар

Қазақстан тарихы тест

Redaktor Site

Абай Құнанбайұлы туралы сіз білмейтін деректер

Redaktor Site

Ең пайдалы жеміс анықталды

Redaktor Site

Пікір жазу

Бұл веб-сайт тәжірибеңізді жақсарту үшін cookie файлдарын пайдаланады. Сізге бұл жақсы деп есептейміз, бірақ қаласаңыз, бас тартуыңызға болады. Қабылдау Толық оқу

Құпиялық және cookie файлдары саясаты