Qazyr.kz
Qazyr.kz порталы
Пайдалы кеңестер

Балық сорпасын дайындау жолы

Фото: freepik

Дайындау үшін балықты жəне тағамдық қалдықтарды пайдаланады (бастары, жүзбеқанаттары, құйрықтары, терісі, сүйектері) пайдаланылады. Осетротəрізді балықтың ірі сүйектері мен басының желбезектері мен көздерін алдын ала алып тастай отырып, бөліктерге бөледі, сосын жуады. Дайын болған балық қалдықтарын ыдысқа салып, салқын су құяды (1кг өнімге 3,0…3,5 л су), қатты отта қайнауға шейін əкеледі, көбігін алып, шикі ақ тамырларды, пияздарды салып, жай отта 50.60 минут пісіреді, сосын оттан алып, салқындатады, сүзеді. Егер сорпаны (осетра) бекіретəрізділердің басынан дайындайтын болса, қайнағаннан кейін 1 сағаттан кейін сорпадан басты алып, шеміршегінен жұмсақ етін алып, шеміршекке ыстық су құйып, жұмсарғанша 1,0… 1,5 сағаттай қайнатады.
Дайын сорпаны сүзеді. Қайнатылған жұмсақ ет пен шеміршекті аз мөлшердегі ыстық сорпаны құйып, тағамды беру кезінде пайдаланды.

Ұқсас жаңалықтар

Баланың бас өлшемі қалыпты жағдайда қандай болу керек?

Redaktor Site

Өміріңізге керек 25 кеңес

redaktor_qazyr

Жас ана білуі керек кеңестер

Redaktor Site
Qazyr.kz

Пікір жазу

Qazyr.kz

Бұл веб-сайт тәжірибеңізді жақсарту үшін cookie файлдарын пайдаланады. Сізге бұл жақсы деп есептейміз, бірақ қаласаңыз, бас тартуыңызға болады. Қабылдау Толық оқу

Құпиялық және cookie файлдары саясаты