Qazyr.kz
Qazyr.kz порталы
Пайдалы кеңестер

Етті қалай қайнатқан пайдалы?

Фото: freepik

Қайнату ұзақтығы сағатты құрайды:

сиыр еті — 2,0.2,5;
қой еті — 1,0.1,5;
шошқа еті — 2,0.2,5;
бұзау еті — 1,5.
Қайнатылған ет талшығын бір порцияға бір, екі кесектен көлденең турап салады, үстіне аз мөлшерде сорпа құйып, қайнатады жəне 50.60 °С температурада 3 сағаттан аспайтын уақытта сақтайды.
Егер етті ұзақ уақытқа сақтау қажет болса, жоғары жағы қарайып, құрғап қалмас үшін сорпадан алмай сол қалпында салқындатқан жөн. Салқындатылған етті кесектерге бөіп, таратар алдын өз сорпасында жылытады.
Қайнатылған ет өнімдерінің гарниріне қайнатылған не бөктірілген көкөніс, картоп пюресі, бұқтырылған қырыққабат, бөктірілген күріш, сусымалы ботқа жəне т.б. береді.

Ұқсас жаңалықтар

Кенже баланың психологиясы қандай?

Redaktor Site

Бөдене жұмыртқасының пайдасы туралы

redaktor_qazyr

Сүйекті сорпаны дайындау жолы

Redaktor Site
Qazyr.kz

Пікір жазу

Qazyr.kz

Бұл веб-сайт тәжірибеңізді жақсарту үшін cookie файлдарын пайдаланады. Сізге бұл жақсы деп есептейміз, бірақ қаласаңыз, бас тартуыңызға болады. Қабылдау Толық оқу

Құпиялық және cookie файлдары саясаты