Фото: freepik
Етті салмағы 20-30 г кесектерге бөліп, тұздайды, қуырады, ыстық сорпаны немесе суды құйып, томат пастасын қосып, дайын болғанға дейін бұқтырады (1,0…1,5 сағ). Осыдан соң қызыл пастан ерітіндісін, ұсақтап туралған пияз, бұршақты бұрыш қосып, тағы да 20.25минбойыдайынболғаншабұқтырады.Пісерден5 минутбұрын лавр жапырағын қосады. Гуляшқа қаймақ қосуға болады.
Ұсынарда, қызған табаққа гуляшпен бірге гарнирін салып, көк себеді. Гарнир — пісірілген немесе қуырылған картоп, пісірілген макарон, сусыма ботқа, бұқтырылған капуста жəне т.б.