Фото: freepik
Дайындау үшін балықты жəне тағамдық қалдықтарды пайдаланады (бастары, жүзбеқанаттары, құйрықтары, терісі, сүйектері) пайдаланылады. Осетротəрізді балықтың ірі сүйектері мен басының желбезектері мен көздерін алдын ала алып тастай отырып, бөліктерге бөледі, сосын жуады. Дайын болған балық қалдықтарын ыдысқа салып, салқын су құяды (1кг өнімге 3,0…3,5 л су), қатты отта қайнауға шейін əкеледі, көбігін алып, шикі ақ тамырларды, пияздарды салып, жай отта 50.60 минут пісіреді, сосын оттан алып, салқындатады, сүзеді. Егер сорпаны (осетра) бекіретəрізділердің басынан дайындайтын болса, қайнағаннан кейін 1 сағаттан кейін сорпадан басты алып, шеміршегінен жұмсақ етін алып, шеміршекке ыстық су құйып, жұмсарғанша 1,0… 1,5 сағаттай қайнатады.
Дайын сорпаны сүзеді. Қайнатылған жұмсақ ет пен шеміршекті аз мөлшердегі ыстық сорпаны құйып, тағамды беру кезінде пайдаланды.