Qazyr.kz порталы
Пайдалы кеңестер

Етті қалай қайнатқан пайдалы?

Фото: freepik

Қайнату ұзақтығы сағатты құрайды:

сиыр еті — 2,0.2,5;
қой еті — 1,0.1,5;
шошқа еті — 2,0.2,5;
бұзау еті — 1,5.
Қайнатылған ет талшығын бір порцияға бір, екі кесектен көлденең турап салады, үстіне аз мөлшерде сорпа құйып, қайнатады жəне 50.60 °С температурада 3 сағаттан аспайтын уақытта сақтайды.
Егер етті ұзақ уақытқа сақтау қажет болса, жоғары жағы қарайып, құрғап қалмас үшін сорпадан алмай сол қалпында салқындатқан жөн. Салқындатылған етті кесектерге бөіп, таратар алдын өз сорпасында жылытады.
Қайнатылған ет өнімдерінің гарниріне қайнатылған не бөктірілген көкөніс, картоп пюресі, бұқтырылған қырыққабат, бөктірілген күріш, сусымалы ботқа жəне т.б. береді.

Ұқсас жаңалықтар

Молдавиялық тағамдар қалай жасалады?

Redaktor Site

Сәбіз бен сәбіз шырынының пайдасы

redaktor_qazyr

Жауырынмен бал ашу

redaktor_qazyr

Пікір жазу

Qazyr.kz