Qazyr.kz
Qazyr.kz порталы
Пайдалы кеңестер

Сиыр етінен стейктің жасалу жолы

Фото: freepik

Сиыр етінен стейк. Өз кезегінде, сиыр етінен стейк — бұл қымбат тағам, өйткені олар үшін бұқа тұлыбының ең жақсы бөліктерін алады. Оларды дайындау үшін жануарлардың тұлыбының шамамен 7,10% жарамды болады. Қазіргі асхана стейктің тағамдар келесі түрлерін ажыратады, тұлыптың қай бөлігінен кесіп алынған ет екеніне байланыты аталады:
риб-стейк (стейк рибай) — май қыртыстары бар, тұлыптың жауырын асты бөлігінен кесіледі;
клаб-стейк — ұзын арқа бұлшықетінің жуан шеттерінен ет бөлігі кесіледі;
тибоун-стейк (стейк сүйегі Т-тəрізді) — тұлыптың беломыртқа мен жон арқасы аралығынан, арқаның ұзынша бұлшықетінің жіңішкелеу шетінен кесіп алынады, сондықтан стейк еті екі түрден тұрады: сүйектің бір жағынан филе миньоны, екінші жағынан Нью- Йорк;
портерхаус-стейк — жон арқаның бел тұсынан жуан шеті өңірінен кесіледі;
стриплойн-стейк — жон арқаның бел тұсынан басқы бөлігінен кесіледі;
раундрамб-стейк — жамбас белдеуінің жоғарғы бөлігінен кесіледі; филе-миньон — көлденең жіңішке филелік кесінді орталық бөлігінің көлденеңдеп жіңішкелеп кесіледі;

Ұқсас жаңалықтар

Вазелиннің сіз білмеген 7 пайдасы

redaktor_qazyr

Телефон номерін тез есте сақтау жолы

Redaktor Site

Ми жұмысына әсер ететін нәрселер

redaktor_qazyr
Qazyr.kz

Пікір жазу

Qazyr.kz

Бұл веб-сайт тәжірибеңізді жақсарту үшін cookie файлдарын пайдаланады. Сізге бұл жақсы деп есептейміз, бірақ қаласаңыз, бас тартуыңызға болады. Қабылдау Толық оқу

Құпиялық және cookie файлдары саясаты